Mesec maj je v planinah nad Jesenicami v znamenju cvetenja narcis. Najlepše travnike, odete v dehtečo belino, si boste lahko ogledali med kolesarjenjem po gozdnih in travniških poteh.

Termini kolesarskega izleta: 14., 21. in 28. maj 2022, od 9:30 do 13:30 (ostali termini po predhodnem dogovoru)

Izhodišče: Gorsko-kolesarski učni center Pristava, Javorniški Rovt, Jesenice

Karakteristike izleta: srednje težaven, dolžina 15 – 20 km, seštevek vzponov do 600 m, tehnična zahtevnost lahka, primeren za gorska in e-gorska kolesa.

Opis: Z izhodiščne točke boste v spremstvu gorsko-kolesarskega vodnika obiskali ene najlepših rastišč narcis v planinah nad Jesenicami, med vasmi Plavški Rovt, Planina Pod Golico in Javorniški Rovt. Med kolesarjenjem se boste ustavili na turistični kmetiji, kjer boste poskusili njihove kulinarične dobrote. Pokazali vam bomo osnovne tehnike gorskega kolesarjenja.

S prijavo na kolesarski izlet si zagotovite možnost izposoje kolesa in kolesarske opreme, vodenje in malico na lokalni kmetiji. Dostop do izhodišča za prijavljene udeležence z lastnimi kolesi bo mogoč z osebnim vozilom. Za prijavljene udeležence, ki si bodo izposodili kolo in kolesarsko opremo, bo dostop mogoč z brezplačnim avtobusnim prevozom z Jesenic do Javorniškega Rovta. Cena izleta je 35 €/udeleženca. Izlet se bo izvedel ob minimalno 4 prijavljenih udeležencih. Prijave zbiramo na info@projektnatura.si . Rok za oddajo prijav je dva dni pred izvedbo izleta (četrtek).

Za dodatne informacije pišite na info@projektnatura.si

Vljudno vabljeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *